Lähdin tänään aikaisin töistä, sillä koulun kirjasto oli menossa kiinni jo iltapäivällä. Ehdin kuitenkin kirjastoon hakemaan merkinnän palautetuista kirjoista lomakkeeseeni. Kaikki kirjat oli palautettu, sillä yhtäkään en ollut lainannut vuosien varrella, mutta muodollisuuden vuoksi tällainenkin merkintä piti hankkia. Kypsyyskokeen ja kirjastokäynnin välille jäi pari tuntia aikaa, joten lähdin läheiseen ostoskeskukseen muistelemaan menneitä.

Kun viime vuosituhannella aloittelin aikuisopiskelijan uraani, oli luokkatila useimmiten kauppakeskuksen yhteydessä. Niinpä iltakahvit (useimmiten teetä) tuli nautittua kahvilassa. Siellä oli tarjolla crepsejä, mutta koskaan ei tullut niitä tilattua. Tänään sitten päätin korjata tuonkin tekemättömän asian. Painonvartijoiden pisteisiin nuo eivät ihan mahtuneet, mutta enpä ole lähiaikoina menossa niitä nautiskelemaan. Kahvilasta katselin tuttuja liikkeitä; tuosta ostin ystävälleni valmistujaislahjan, tuossa kampaamossa poikkesin muutaman kerran jne.

Kahvittelun jälkeen kävin katsomassa Anttilan lankaosastoa, Bambu-hyllyt olivat tyhjiä. Mukaani tarttui virkkuukoukku ja haarukkapitsi-haarukka. Paikallinen kenkäkauppa esitteli taas hyvää valikoimaansa, löysin itselleni uudet kengät muutaman minuutin etsimisellä  ja kengissä on oikein villavuoret. Ennekin tuo kauppa on pelastanut kenkävajeesta. Kun sitten oli aika lähteä takaisin koululle kypsyyskoetta kirjoittamaan, kävelin citymarketin ohi, sieltä olen monet kerrat käynyt hakemassa täydennystä tyhjiin kaappeihin keskellä viikkoa. Niin ja kävin minä siellä myös sinä päivänä kun kauppakeskuksessa räjähti pommi, tosin olin liikenteessä poikkeuksellisesti jo päivällä, onneksi.

Nyt on sitten kirjoittamiset kirjoitettu ja olo alkaa olla helpottunut, enää vain työ kansiin ja postimiestä odottamaan.