Aamu meni postimiestä odottaessa, kun postiluukku lopultakin kolahti, syöksyin ovelle. Ja kuinka ollakaan postin joukossa oli kuplapussi brittiläisillä postimerkeillä varustettuna. Olo oli kuin lapsella joulupukin tullessa. Sitten vain pikaisesti keittiö siistiksi ja hommiin. Aloitin projektin kuvaamalla vielä värittömät langat, koska käytössäni oli perinteinen kamera en liitä kuvaa tähän viestiin.

Sitten vain langat pesulle, pesin ne hellävaraisesti villanpesuaineella ja nostin tiskipöydälle odottamaan värjäystä. Olin laittanut tiskipöydälle pari pyyhettä keräämään vedet. Aloitin värjäämällä Nallen ruiskutekniikalla. Suojasin tiskialtaan jätesäkillä ja laitoin vyyhdin sinne, suojasin käteni hanskoilla ja sekoitin värit. Tein kolme liuosta; yhdessä oli kaksi pussia lemonadea, yhdessä oli kaksi pussia lemon-limeä ja viimeisessä yksi pussi lemon-limeä, kaikkia liuoksia tein hiukan yli puoli litraa (vähempikin olisi riittänyt). Sitten otin liuoksia ruiskuun (50 ml) ja valutin varovaisesti langalle, jota kääntelin. Kun kaikki väri oli saatu imeytymään lankaan nostin langan pyrex-vuokaan ja laitoin mikroon, kuumensin lankaa kaksi parin minuutin jaksoa, jonka jälkeen nostin sen jäähtymään.

Seuraavaksi värjäsin nomotta extran, käytin erilaista tekniikkaa, tavoitteena oli liukuvärjätty lanka. Laitoin pieneen pesuvatiin pari litraa vettä ja sekoitin joukkoon yhdeksän pussia lemon limeä. Sitten otin kaikki vyyhdit (viisi) kerralla toiseen käteeni ja upotin pätkä kerrallaan pesuvatiin, nostin aina välillä ylös ja seuraavalla kerralla painoin taas uutta lankaa nesteeseen. Kun kaikki lanka oli upotettu odottelin, että neste kirkastuisi. Sen jälkeen taas mikrotettiin ja nostettiin langat jäähtymään.

Viimeisenä värjäsin Fritidsgarnin, jossa käytin samaa tekniikkaa kuin edellisessäkin langassa. Tällä kertaa sekoitin nesteeseen kaksi pussia lemon limeä ja pussin lemonadea. Lanka värjäytyi huomattavasti vaaleammaksi kuin muut langat.

Nyt kaikki langat kuivattelevat pesun jälkeen kylpyhuoneessa, kunhan aurinko siirtyy vien ne ulos tuulettumaan ja loppukuivumaan. Sitten onkin vuorossa kerien teko, aion kokeilla uudenlaista tekniikkaa siinäkin eli tarkoitus on saada kerä, josta lanka kulkee sisältä.


128910.jpg

Värit ovat kuvissa yllättävän laimeita, todellisuudessa ne ovat melkoisen kirkkaita.