Aloittelin siis vuoden alussa Kiriä snyltä saamastani Novitan Kid mohairista: Jokusen mallikuvion olen jo saanut valmiiksi. Huivi on kasvanut jo yli matkakäsityökoosta eli siitä tulee nyt sohvakäsityö =)
329972.jpg
Toivon saavani huivin valmiiksi tässä kuussa, sillä ajattelin hyödyntää sitä luennoidessani. Saa nähdä miten käy. Malli on tuttu eli sujuu katsomattakin ja lankakin on kohtuullisen paksua joten ehkä pientä toivetta on.

Eilen illalla kävin Painonvartijoissa, pitkästä aikaa ja aivan aiheesta. Kun sieltä sitten kotiuduin kipaisin postissa noutamassa hiukan viime vuonna tilattua lankaa.
329973.jpg
Nämä ihanuudet tilasin viime viikon perjantaina Frangipanilta Gansey-workshopia varten, niin ihania ovat että taidan tilata jossain vaiheessa lisää. Paksuus on ohuen sukkalangan ja Maijan välistä. Lanka tuoksuu ihan lampaalle. Kovin pehmoista tuo ei ole, mutta jotain ihanaa siitä vielä tulee, kunhan projekti maanantaina alkaa.

Kun sitten Kiri kasvoi liian suureksi oli aika ottaa puikoille ensimmäinen Kalenteri-työ eli Wyvern Woman's Sockit itselleni kotisukiksi. Ohjeessa sukka aloitettiin lyhennetyillä kerroksilla eli aluksi luotiin silmukat ketjusilmukoiden avulla ja sitten tehtiin "tiimalasikantapää" ja vapautettiin toisen puolen silmukat ketjusilmukoista. Oli mielenkiintoinen tapa aloittaa sukka taidan tehdä toistekin. Idolsia katsellessa sain ensimmäiset varpaat tehtyä ja toisen sukan varpaat valmistuivat työmatkalla tänään.
329970.jpg
(ruskea lanka on apulankana toimivaa Jannea, varsinainen lanka on Maijaa, väri 262)

Laihduttajan päivän onnistumiset:

* en ottanut keksiä kokouksessa, vaikka Fanipalat olivat nenäni alla
* pyysin työtoveria tuomaan salaatin lounaaksi, kun oli kiire
* söin vain puolikkaan voisilmäpullan, enkä ottanut niitä edes kotiin
* selvisin kauppareissusta ilman heräteostoksia

Nyt on ruoka-aika, joten keittiön kautta sohvalle Kiriä tekemään.