Kävin eilen ostamassa helmiä sukkiani varten, kävelin reippaasti rautatieasemalta Kasarmintorille, löysin kaupan ja sieltä aivan ihania helmiä. Ostin niitä varmuuden vuoksi kaksi pientä pussillista, sillä ajattelin valikoida vain kaikkein pienimmät käyttööni. Kun sitten illalla kerin langat kerille, huomasin käsinvärjätyn langan oikut, värivaihdot eivät mene aivan tasan. Perfektionismiin taipuvaisena päätin tämän jälkeen, että jätän vain kaikkein suurimmat helmet hyödyntämättä ja asettelen helmet satunnaisessa järjestyksessä lankaan. Homma on edelleen hiukan kesken, vaikka olen hauskuuttanut pujottelulla kanssamatkustajia niin bussissa kuin metrossakin.

359280.jpg

Kun sitten olin helmeni löytänyt, mieleeni juolahti, että Menita on aivan "nurkan" takana, joten reippailin sumuisessa kelissä sinne. Katselin ja kääntelin kaikenlaisia ihanuuksia ja päätin adoptoida kolme alpakkaa. Siis kutakin väriä on vain yksi kerä, näistä teen jotain ihanaa pukinkonttiin.

359282.jpg
Ja kuten kuvasta saattaa huomata langat sopivat seuraavien kuukausien project spectrum-hommiin. Kävellessäni kohti keskustaa päätin ohittaa Hobboksin tien toiselta puolelta.

Ja koska lankaliikkeen myyjän mukaan lankaa ei voi olla liikaa, kävin tänään perehtymässä Novitan aleen Lauttasaaressa. Yhdessä työtoverin kanssa matkustimme tekemään halpoja ostoksia, minun oli tarkoitus ostaa vain Samosta ponchoon, mutta kuinka ollakaan pari sukkalankakerää hyppäsi mukaan.
359283.jpg
Tuosta vihreästä Nallesta teen parit liskosukat sitten keväämmällä. Samosta on siis useampi kerä, eihän yhdestä vielä ponchoa saa. Tuo raitaveikka ei ole vielä kertonut miksi isona aikoo, mutta missä kuussa kudotaan sini-vihreitä sukkia?

Kotona minua odotti postimiehen jättämä lappu, vuoden alussa tilaamani kirja oli lopultakin noudettavissa.
359284.jpg
Tuo raitaveikka on myös tämän päivän ostoksia, eikä ole vielä paljastanut itseään, väri on lämmin ja jouluinen, kun hintakin vielä oli kohdallaan ei tämä nainen voinut sitä jättää ostamatta.

Nyt on sitten lankaa taas hamstrattu ihan liiankin kanssa, mutta kaipa noista jotain saa aikaiseksi jossain vaiheessa. Nyt on helmenpujotuksen aika
.