Viikolla siis tuli testattua neulomista junassa ihan urakalla (istuin junassa yhteensä hiukan alle yhdeksän tuntia). Menomatkan tein pendolinolla ja sen penkit ovat epämukavat. Penkit vielä kestäisi, mutta keinunta ja ohi vilahtelevat maisemat tekivät olon huonoksi kun matkanopeus nousi tuonne 180 km/h pintaan. Ei tehnyt mieli neuloa. En ole erityisen matkapahoinvoivaa tyyppiä (merisairaus voi toki tulla tuulisella säällä), neulon joka päivä bussissa, mutta tuo kyyti oli kamalaa. Jatkossa en halua matkustaa pendolinolla, ainakaan kovin pitkää matkaa sen verran epämiellyttävää se oli. Paluumatkalla sekä penkki että kyyti olivat miellyttävämpiä, tuttua ja turvallista intercity-kyytiä, junan matkatessa kohti kotia sain neulomukseni valmiiksi, siis yhden mukaan ottamistani töistä. (tuon eilen esittelemäni fifin)

Ranteita, sormia ja käsiä särkee edelleen, olikin lohdullista huomata, etten ole ainoa junassa käteni kipeäksi saava neuloja. Marjalla on hiukan sama ongelma. Onneksi neulominen on minulle vain harrastus. Rannekkeet pitäisi kyllä tehdä mutta miten teet kun kädet ovat jo valmiiksi kipeät. No pitänee keskittyä nyt vain kotitöihin ja telkkarin katseluun ilman käsityötä.

Ps. hotellihuoneessa oli pakko neuloa sängyllä istuen, sillä huoneessa ollut nojatuolinkaltainen ei ollut neulojalle sopiva, siinä olisi pitänyt kököttää liian suorassa