Postimies oli tänään tuonut minulle joulupukin tilaaman IK:n, kyllä sitä nyt kelpaa lueskella. Ensimmäistä luvattua numeroa ei vielä ole tullut, mutta toinen löysi jo perille
.
407345.jpg

Tässä päivänä muutamana lounaskeskustelu meni hiukan liian hauskaksi. Kerroin lukeneeni kampaajalla seiskaa, enkä sitten muistanut kuin jutun mohairvuohista. Hetken kuluttua keskustelimmekin jo alpakoista, joita työkaveri näkee aina työmatkalla (haukkui niitä tyhmän näköisiksi, mokomakin ymmärtämätön).

Tässä vaiheessa sanoin olevani kiinnostunut opettelemaan kehräämistä ja kuvittelen harjoittelun olevan helpompaa värttinällä. Värttinä ei sitten ollut ruokaseurueelle kovin tuttu härveli, joten kevensin tunnelmaa sanomalla prinsessa Ruususen kehränneen värttinällä, tunnetuin seurauksin. Työkaveri käski hankkia värttinän prinssin löytymisen helpottamiseksi (Ruususeltahan meni vain sata vuotta).
Miespuolinen työkaveri oli lukenut satunsa hiuka huonosti, sillä seuraava kommentti oli: "Muista sitten ostaa lasikengät."  Kauniisti sitten korjasimme Tuhkimon kulkeneen lasikengissä, mutta sitten olisi jo kaksi prinssitäkyä olemassa. Lopuksi harkitsin laittavani lehteen ilmoituksen otsikolla: "Hei te seitsemän pientä kaivosmiestä, kaipaatteko kotinhengetärtä?" Minkähän takia työkaverit ovat niin huolissani siviilisäädystäni, melkein jo ilmoittivat minun maajussin morsiameksikin?

Sukat ovat edennet jo puolimatkan krouviin eli kantapää on kääntynyt, saatanpa saada ne sittenkin ajoissa valmiiksi. Kaksilla pyöröillä on ollut mukava kutoa sukkaa, sillä en ole hävittänyt yhtään puikkoa, enkä ole (vielä) kiskaissut väärää (silmukoita täynnä olevaa) puikkoa irti työstä.

407350.jpg


Nyt painun sohvalle ihailemaan joululahjalehteä, ennen nukkumaanmenoa pitäisi vielä tarkastaa huomenna sidontaan menossa olevan työn papereiden oikea järjestys.