Lopultakin kauan odotettu loma alkoi (tai oikeastaan se alkaa vasta huomenna, kun ei tarvitse herätä töihin). Kävin töiden jälkeen ostamassa myssyyni lankaa Menitasta. Olin aivan varma, että postimies olisi jo tuonut Kool Aidini, mutta eipä vielä näkynyt.

Sain Koivunlehtishaalini valmiiksi sunnuntaina ja eilen pingotin sen. Nyt se pitäisi ottaa pois pingotuksesta ja laittaa odottamaan viileämpiä säitä. Aloitin sukkien tekemisen välityönä ja ensimmäinen on jo valmis. Tein sukat Ullasta löytämäni ohjeen  (Nukkumaijan unisukat) mukaan (pienensin hiukan, että sopivat siskolle) ja ihan kiva siitä ensimmäisestä tuli. Jäin vain miettimään langankulutusta, ensimmäinen sukka painaa 28 grammaa, miten sukkiin saadaan menemään 150 grammaa lankaa? Käytin lankana Woolia, joka on Nallen kanssa yhtä paksua ja Nallen vyötteessä niin naisen, lapsen kuin miehenkin sukkiin menee 150 grammaa lankaa. Laskelmieni mukaan tuollaisia sukkia saa yhdestä Nalle-kerästä viisi. Käytinköhän liian vähän lankaa sukkaani vai mitä tein väärin?

(Digikamera ei ole paikalla, joten en liitä kuvaa Koivunlehtishaalista tai sukasta.) Jään edelleen odottamaan postimiestä, toivottavasti jo huomenna pääsen värjäämään Clapotis-, sukka- ja pipolankoja.